25 dkg jagód
1 szklanka mąki orkiszowej razowej
1 szklanka płatków migdałowych
3 jajka
pół szklanki cukru
szczypta cynamonu
szczypta imbiru
płaska łyżeczka drożdży instant
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 jogurt naturalny (150mg)
pół szklanki oleju
Jeśli ktoś lubi to może całość posypać kruszonką z przepisu http://jedzeniowcy.blogspot.com/2010/07/gryczane-ciasto-czeresniowe-z-kruszonka.html
Migdały mielimy drobno w blenderze, dodajemy mąkę, cukier, wszystkie produkty sypkie. Jajka ucieramy z jogurtem i olejem. Dodajemy powoli wymieszane produkty sypkie, ucieramy na gładkie ciasto. Wylewamy do foremki, układamy jagody i ewentualnie posypujemy kruszonką. Pieczemy 50 min. w temp. 170 t.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz